Страхова подія Оплата Viber бот Email
#Подорожуй_із_TAS

Подорожуй із TAS life! Містичні місця – 2

TAS Life team
07.10.2020
13хв
402
0

Ну що продовжимо подорож загадковими та містичними місцями? Нерозгадані таємниці, явища та місця, які не в змозі пояснити дослідники, привиди в замках та українське Лохнеське чудовисько - про все це у сьогоднішній добірці!

 

МАВРИНСЬКИЙ МАЙДАН

На околицях села Межиріч неподалік від міста Павлоград, знаходиться загадковий земляний комплекс.
Він являє собою усічений конус з глибоким котлованом та змієподібними валами навкруги, по 4 з кожної сторони. Схожий з висоти пташиного польоту на гігантського павука чи краба комплекс обріс легендами та міфами, тому що вчені досі не мають єдиної думки стосовно походження та призначення цього місця.
Згідно з однією з версій, комплекс міг використовуватися у ролі сторожевої вежі та оборонної споруди у часи Запорізької Січі. Також існує версія, що місце є аналогом англійського Стоунхенджу та могло виступати у якості стародавньої обсерваторії.
Мавринським майданом зацікавилися навіть уфологи, які припускають, що до його появлення причетні НЛО, та порівнюють місце з кругами на полі у пустелі Наска.
На майдані не затримується вода, навіть після тривалих дощів, а також не ростуть дерева, що ще раз вказує на містичні таємниці цього місця.

Мавринський майдан

 

КАМ'ЯНЕ СЕЛО

На Житомирщині, посеред лісу розкидане каміння величезних розмірів, яке своїм виглядом нагадує сільські хати.
На території села можна знайти каміння схоже на церкву чи на школу, а на одному камені є відбиток ноги, який називають «слідом бога». Вчені по сьогоднішній день не можуть визначити точне походження каменів. По одній з версій камені були принесені льодовиком, котрий рухався зі Скандинавії. Але також можливо, що вони є залишками гір, котрі знаходилися на цій території та були зруйновані внаслідок руху льодовика.
Дуже цікаво, що камені не просто розкидані по лісу, а мають певне розташування. Деякі дослідники припускають, що наші предки пересували величезне каміння, але як вони це здійснювали та навіщо, теж поки невідомо.

КАМ'ЯНЕ СЕЛО

 

СОМИНСЬКЕ ОЗЕРО

Посеред лісу, за 2 кілометри від села Сомин Волинської області є озеро. Люди бояться купатися в ньому, тут нібито не клює риба і не співають птахи. А все тому, що в озері живе чудовисько.
Вперше про чудовисько стало відомо на заході 19 століття. Староста сусіднього населеного пункту Луки, у своєму посланні польському керівництву вказав, що місцеві рибалки відмовляються від сплати податків, оскільки незрозуміла істота, що живе в надрах озера, винищує мешканців водойми і поступово переходить на домашніх тварин.
Трохи пізніше, вже в 1942 році монстра помітили в черговий раз. У зв'язку з цим окупантами було прийнято рішення організації цілодобового спостереження, із залученням до робіт водолазів і військових. Навіть сьогодні, в пам'ять про ці події, на березі можна знайти залізні мережі, якими і намагалися зловити «щось».
Остання згадка про чудовисько трапилась 30 років тому, коли місцевого конюха дивом врятували грибники, що вийшли з лісу та своїм криком відлякали істоту.
Вчені припускають, що в Сомині живе доісторична прісноводна акула, яка пережила льодовиковий період.
Екстремали щоліта приїжджають сюди, щоб побачити чудовисько.

озеро Сомин Волинської області

 

ДОМІНІКАНСЬКИЙ СОБОР

Львів, як і кожне поважне старовинне європейське місто, може похвалитися не лише історичними пам’ятками, а й численними гостями з потойбіччя. Однією з осель привидів є Домініканський собор.
Згідно зі свідченнями нічних охоронців, більшість із яких звільнялася після першого ж чергування, рівно опівночі тут починають коїтися неймовірні речі. У порожньому темному соборі відбуваються голосні відправи, а хороша акустика приміщення посилює звуки співу потойбічного хору. Ці служби відбуваються регулярно та тривають не менше трьох годин. Крім того, у книгозбірні собору з полиць часто падають щільно утрамбовані книги, а із замурованої кімнати цілу ніч вистукує друкарська машинка.
Подібні явища спостерігають у храмі останні кілька десятиліть, відтоді як були виявлені та розчищені підземелля храмового комплексу. Кажуть, що саме звідти являється винуватець усіх нічних неподобств – привид монаха-домініканця, котрий час від часу трапляється на очі наляканим нічним охоронцям.

ДОМІНІКАНСЬКИЙ СОБОР

 

ЗАМОК ПАЛАНОК

Замок Паланок в Мукачево – мабуть, найвідоміший і найпопулярніший зі всіх замків Закарпаття. Він вважається головною визначною пам’яткою міста, в середньовічних стінах якої таїться безліч загадок і таємниць.
Легенда цього замку пов’язана зі свекрухою і невісткою Софією Баторі та Ілоною Зріні.
Жінки, правлячи замком, ворогували між собою. Про Софію Баторі ходить страшна слава. Жінка, нібито, мала пристрасть до людської крові. Для кров’яних ванн Софія наказувала приносити у жертву 13-річних цнотливих дівчат. Тому замком блукають душі молодих жінок.
Ще одна легенда про замок пов'язана з колодязем і чортом. На території замку копали колодязь і все ніяк не могли досягти води. Тоді чорт запропонував воду в обмін на мішок золота, але князь Корятович обдурив сатану і підсунув йому маленький мішечок з двома монетами. З того часу темна сила щовечора виє на дні колодязя через те, що її обдурили.

 

А що можуть сказати наші колеги та друзі про свої мандрівки цими місцями?

Яна Голик, заступник начальника управління маркетингу TAS life

Подорожуючи Закарпаттям, ми, звичайно, відвідали замок Паланок.
Його було видно ще з вікон потягу. Замок добре зберігся, з його висоти відкриваються чудові краєвиди. В музеї цікаві експозиції, а якщо скористатись послугами екскурсовода, то можна дізнатися багато цікавого з історії України та почути легенди замку, яких тут чимало.
І, дійсно, місце дуже містичне. Глибоке враження справляє колодязь, який має глибину 75 метрів та з яким теж пов'язані загадкові події.
Взагалі, в таких місцях відчуваєш особливу енергетику, розумієш скільки всього відбувалося до наших часів та відчуваєш свою причетність до чогось великого.
Тож рекомендую відвідати замок Паланок, коли будете на Закарпатті!

[gallery columns="2" size="medium" link="file" ids="13553,13550"]


 

Маєте цікавий досвід подорожей Україною чи світом?
Розкажіть про нього нам!
Пишіть на taslifemarketing@gmail.com з темою «Подорожуй із TAS» і ми поділимось вашими пригодами із читачами блога.

При підготовці блогу ми використали матеріали сайтів:
shotam.info
veterdoit.com

 

P.S. Також не забувайте підписуватися на нашу групу у Telegram – t.me/TASlife, та на нашу сторінку у Facebook – facebook.com/taslifeofficial

Сподобалась стаття?
Поділись з друзями!

Чи була стаття корисною?

Залиш свій відгук!

Може бути цікаво

Стаття як працює ТАС-Лікар?
Страхові виплати
1
57
Як працює програма “ТАС-Лікар”?
Ми продовжуємо розповідати вам реальні історії наших виплат – і цього разу пропонуємо розібрати цікавий кейс за програмою “ТАС-Лікар”. Наше знайомство з Клієнтом відбулося в січні 2021 року, коли 56-річний чоловік оформив для себе програму “Доктор ТАС” (так називався попередник “ТАС-Лікаря”). Влітку того ж року в чоловіка був діагностований рак кишківника і ми взялися за […]
Читати далі
Стаття Як оплатити страховку ТАС Лайф через монобанк
Спеціальні рубрики
12
161
А страховку TAS Life оплатити mono?
Ваша улюблена страхова компанія та її фанТАСтичний партнер – monobank – придумали, як зробити життя наших спільних Клієнтів більш комфортним! Відтепер у вас є можливість сплачувати страхові внески за будь-яким договором TAS Life через улюблений додаток mono. Та про все по порядку! Що саме змінилось? Раніше наші Клієнти могли сплатити внески: на сторінці “Оплата” на […]
Читати далі
Стаття ТАС-Пенсія
Все про пенсію
2
612
Рекордна виплата за програмою “ТАС-Пенсія”
В цю середу ми зробили виплату за програмою “ТАС-Пенсія” і наразі це наша найбільша виплата з початку року. Але не тільки через велику суму ми вирішили розповісти вам про цей кейс. А ще й тому, що він гарно ілюструє, як працюють пенсійні страхові продукти.   В 2019 році до нас звернулась 70-річна Клієнтка із бажанням […]
Читати далі
Стаття страхова компанія John Hancock
Спеціальні рубрики
5
294
7 запитань до компанії John Hancock
Всесвітньо-відома американська страхова компанія John Hancock, що є засновницею нашого партнера – страхового пулу IGP, зібрала на своєму сайті найбільш часті запитання, на які їм доводилось відповідати протягом своєї роботи. Впевнені, багатьом нашим читачам також буде цікаво дізнатись на них відповідь. Також ми додали від себе корисні підказки, що допоможуть зорієнтуватись в страхових продуктах та […]
Читати далі
Стаття Елізабет Голмс
Спеціальні рубрики
8
164
Theranos: Від революції в медицині до краху афери
Якщо ви вперше чуєте ім’я Елізабет Голмс чи назву її компанії Theranos – сідайте зручніше, бо це одна з найцікавіших історій злету та падіння за останні десятиліття.   Злет… Американка Елізабет Голмс вже від народження отримала величезний бонус для вдалого старту в житті. Народилась у Вашингтоні в заможній та впливовій родині – її батько був […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансовий хомпетентностей для 10-12 класів
Для батьків
15
205
Рамка фінансових компетентностей для дітей 16-18 років
Це останній розділ, присвячений Рамці фінансових компетентностей для дітей та молоді. Перші три можна передивитись за цими посиланнями: Дошкільнята Діти 6-10 років Підлітки 11-15 років А цього разу мова піде про її найстаршу вікову групу – учнів 10-12 класів. Тут ми пропонуємо зупинитись на такому понятті, як профільна середня освіта. Адже саме так, згідно нового […]
Читати далі
Стаття Як працює страхування життя
Для батьків
1
375
Як працює страхування життя – або “подарунок з відстрочкою”
Вчора ми здійснили одну цікаву виплату, а вже сьогодні – розповідаємо про це в нашому блозі. Цікава вона тим, що на її прикладі можна показати, як в страхуванні життя працюють одразу декілька факторів. Отже, все почалось у 2014 році, коли мешканка Кривого Рогу застрахувала свою 11-річну дочку 27 лютого, прям у день її народження, зробивши […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Для батьків
13
227
Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Це передостанній блог з серії, яка висвітлює зміст Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді, що була нещодавно розроблена та запропонована Робочою групою, до складу якої увійшли МОН, НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, можна подивитись за цим посиланням, а другу, про учнів 1-4 класів – […]
Читати далі
Стаття Як зробити щасливу маму
Для батьків
3
290
Як зробити щасливу маму?
В інтернеті ходить мем «пішла робити щасливу маму». Не було б так смішно, якби не було так правдиво. Адже насправді емоційний стан мами впливає на всю родину. Згадайте, якщо у вас гарний настрій, то і погану оцінку в школі ви сприймете як «нічого страшного», розкидані речі злять, але не такою мірою, що ви готові їх […]
Читати далі
Стаття
Для батьків
11
279
Рамка фінансових компетентностей для дітей 6-10 років
В цьому блозі ми продовжуємо знайомити вас із переліком навичок та вмінь для дітей та молоді України, яку запропонувала Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, […]
Читати далі