Пік популярності гнучкої дієти припав на 2014 рік.
Задача даного режиму харчування полягає в тому, що ви не розділяєте продукти на “правильні-неправильні”, а просто набираєте необхідну для вас кількість калорій.
Але це не означає, що вам дали зелене світло на похід в Макдональдс! 😉
Тут також важливий і контроль якості ваших продуктів.
Так, вам доведеться рахувати калорії, вивчати склад білків, жирів та вуглеводів в продуктах, знайти свою норму калорій.
Але все це виправдовує себе.
Основні переваги гнучкої дієти:
1. Ви знаєте, скільки калорій вам необхідно отримувати для досягнення вашої цілі. Організм буде отримувати їх в достатку.
2. Контроль об’єму спожитої їжі. Ви не будете переїдати.
3. Ви легко можете коригувати кількість білків, жирів та вуглеводів, враховуючи вашу ціль.
4. Гнучка дієта не має заборони на окремі продукти. Різноманітність продуктів – одна з основних переваг. Але пам’ятайте, що основний акцент має бути на якісних продуктах, а не на смаколиках.
5. Ймовірність зірватися на такій дієті дуже низька. На відміну від низьковуглеводних дієт, гнучка не має жорстких рамок. Помірні обмеження менш негативно впливають на нервову систему.
6. Вам не треба перейматись, що з’їсти в компанії друзів. Можна спокійно піти в кафе чи в гості і, просто знаючи свою норму калорій, обирати що з’їсти.
Але є і свої недоліки в такому плані харчування:
1. З точки зору комфорту – це ідеальний варіант. Але треба пам’ятати, що не всі продукти є корисними.
2. Не всі люблять рахувати калорії. Але, якщо трохи потерпіти, можна виробити нову, корисну звичку.
3. Не підходить для людей з низьким самоконтролем. Гнучкість може спровокувати вседозволеність, а там і зриви.
В роботі зі своїми клієнтами я використовую даний режим харчування. І в нас все виходить! Їжа – з задоволенням, тренування – з задоволенням! Всі щасливі! 🙂
Пишіть в коментарях ваші враження від гнучкої дієти, якщо маєте такий досвід. Або ж є інша дієта, що оптимально вам підійшла? Діліться теж!