Страхова подія Оплата Viber бот Email
#ШколаТАС

5 помилок, які варто уникати Фінансовим консультантам

Анастасія Ведишева
12.10.2021
3хв
781
0

Продавати страхування життя - ще той челлендж.
І не тільки тому, що цей продукт - не київська перепічка, а розмови про необхідність страхового захисту не дуже популярні серед пересічних українців. Це також і велика відповідальність для самого Фінансового консультанта - забезпечити кожному з його клієнтів такий захист, що максимально задовольнить їх потреби.

страхування життя

Щоб не ускладнювати свою працю ще більше, радимо усім Фінансовим консультантам не припускатись наступних поширених помилок:

Помилка №1. Не мати чіткої стратегії

Якщо у своїй роботі ви не дотримуєтесь якогось послідовного процесу для ведення перемов, визначення потреб клієнтів, пошуку оптимальної суми внеску тощо, то результати ваших продажів, скоріш за все, також будуть непослідовні.

Пам’ятайте: “Успіх - це не завжди про велич. Це про послідовність. Послідовна наполеглива праця веде до успіху. А велич прийде згодом”, - казав Дуейн Джонсон.

 

Помилка №2. Думати, що клієнти розуміються на продуктах страхування

Навіть за статистикою страхових компаній у США, де обізнаність на страхуванні набагато поширеніша, 88% клієнтів зізнаються, що не розуміються на можливостях та опціях страхових продуктів, які їм пропонують.
Кілька зарозумілих страхових термінів протягом вашої консультації - і клієнт починає вважати що "Ну його, це страхування, щось дуже складно. Напевно, щось приховують...".
Тому завжди звертайте увагу на мову тіла клієнта та використовуйте у своїх презентаціях візуальні концепції та аналогії (зображення, графіки, відео). Якщо для кращого розуміння продукту необхідно пояснити більше одного поняття, є сенс зробити невеликий словник термінів або FAQ з найбільш поширених питань та запропонувати їх клієнту у вигляді буклетів.

страхування життя

 

Помилка №3. Не змінюватись

Енді Грув, співзасновник корпорації Intel, якось сказав: "Успіх породжує самовдоволення. Самовдоволення породжує невдачі. Виживають лише параноїки".

Лідери бізнесу знаходяться в постійному пошуку себе та розвитку своїх навичок, адже їх клієнти також не стоять на місці.
Коли новичок тільки ступає на шлях фінансовго консультування, він рівняється на кращих, критично оцінює власну працю та шукає слабкі сторони, які можна покращити.
Коли ж за твоєю спиною - роки й роки досвіду та сотні задоволенних клієнтів, критичне ставлення до власного фаху може дещо притупитися. А світ навколо тим часом змінюється щосекунди - і одного дня звичні алгоритми можуть перестати працювати.

 

Помилка №4. Вважати, що вимоги комплаєнсу - це надокучливі обмеження та непотрібні перестороги.

Комплаєнс — це здатність компанії відповідати нормам та правилам, як зовнішнім, так і внутрішнім. Для цього кожен співробітник має знати та дотримуватись чітких норм професійної поведінки.
Якщо ви не контролюєте зони ризику, то в підсумку понесете збитки, не тільки фінансові, а й репутаційні.
Дізнатись більше про комплаєнс в компанії ТАС можна за цим посиланням.

 

Помилка №5. Уникати використання сучасних технологій

За статистикою, на 2021 рік внутрішньою системою TAD від TAS life користується 60%* Фінансових консультантів.
В порівнянні з 2020 роком їх кількість збільшилась лише на 3%. (*Це загальний відсоток по всім каналам)

Тобто 40% ФК досі оформлюють багатосторінкові заяви на страхування вручну. Чому це неефективно та невигідно ми вже розповідали в цьому відео:

І це лише один приклад з багатьох. Дійсно, є чимало Фінансових консультантів, які чудово справляються із продажем страхування життя без жодних технологій. Однак топові ФК використовують технології для досягнення кращих результатів за менший час.
Подумайте, яким чином ви можете оптимізувати, автоматизувати чи масштабувати свої зусилля.
Так, для цього може знадобитись додатковий час на навчання, або витрати на придбання програми чи застосунку - однак винагорода буде експоненційною вкладеним зусиллям.
Технології допомагають знаходити потенційних клієнтів та перетворювати їх на дійсних, швидко оформляти документи на страхування та тримати їх під контролем, створювати гарні презентації, розповідати якомога більшій кількості людей про користь та необхідність страхування життя тощо.
Врешті-решт, технології допоможуть вам залишатися на гребні хвилі та тримати руку на пульсі останніх змін в суспільстві та світі.

 

Бажаємо завжди бути на висоті та побільше вдячних Клієнтів!

Сподобалась стаття?
Поділись з друзями!

Чи була стаття корисною?

Залиш свій відгук!

Може бути цікаво

Стаття ТАС-Пенсія
Все про пенсію
2
424
Рекордна виплата за програмою “ТАС-Пенсія”
В цю середу ми зробили виплату за програмою “ТАС-Пенсія” і наразі це наша найбільша виплата з початку року. Але не тільки через велику суму ми вирішили розповісти вам про цей кейс. А ще й тому, що він гарно ілюструє, як працюють пенсійні страхові продукти.   В 2019 році до нас звернулась 70-річна Клієнтка із бажанням […]
Читати далі
Стаття страхова компанія John Hancock
Спеціальні рубрики
5
126
7 запитань до компанії John Hancock
Всесвітньо-відома американська страхова компанія John Hancock, що є засновницею нашого партнера – страхового пулу IGP, зібрала на своєму сайті найбільш часті запитання, на які їм доводилось відповідати протягом своєї роботи. Впевнені, багатьом нашим читачам також буде цікаво дізнатись на них відповідь. Також ми додали від себе корисні підказки, що допоможуть зорієнтуватись в страхових продуктах та […]
Читати далі
Стаття Елізабет Голмс
Спеціальні рубрики
8
113
Theranos: Від революції в медицині до краху афери
Якщо ви вперше чуєте ім’я Елізабет Голмс чи назву її компанії Theranos – сідайте зручніше, бо це одна з найцікавіших історій злету та падіння за останні десятиліття.   Злет… Американка Елізабет Голмс вже від народження отримала величезний бонус для вдалого старту в житті. Народилась у Вашингтоні в заможній та впливовій родині – її батько був […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансовий хомпетентностей для 10-12 класів
Для батьків
15
154
Рамка фінансових компетентностей для дітей 16-18 років
Це останній розділ, присвячений Рамці фінансових компетентностей для дітей та молоді. Перші три можна передивитись за цими посиланнями: Дошкільнята Діти 6-10 років Підлітки 11-15 років А цього разу мова піде про її найстаршу вікову групу – учнів 10-12 класів. Тут ми пропонуємо зупинитись на такому понятті, як профільна середня освіта. Адже саме так, згідно нового […]
Читати далі
Стаття Як працює страхування життя
Для батьків
1
318
Як працює страхування життя – або “подарунок з відстрочкою”
Вчора ми здійснили одну цікаву виплату, а вже сьогодні – розповідаємо про це в нашому блозі. Цікава вона тим, що на її прикладі можна показати, як в страхуванні життя працюють одразу декілька факторів. Отже, все почалось у 2014 році, коли мешканка Кривого Рогу застрахувала свою 11-річну дочку 27 лютого, прям у день її народження, зробивши […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Для батьків
13
178
Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Це передостанній блог з серії, яка висвітлює зміст Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді, що була нещодавно розроблена та запропонована Робочою групою, до складу якої увійшли МОН, НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, можна подивитись за цим посиланням, а другу, про учнів 1-4 класів – […]
Читати далі
Стаття Як зробити щасливу маму
Для батьків
3
246
Як зробити щасливу маму?
В інтернеті ходить мем «пішла робити щасливу маму». Не було б так смішно, якби не було так правдиво. Адже насправді емоційний стан мами впливає на всю родину. Згадайте, якщо у вас гарний настрій, то і погану оцінку в школі ви сприймете як «нічого страшного», розкидані речі злять, але не такою мірою, що ви готові їх […]
Читати далі
Стаття
Для батьків
11
236
Рамка фінансових компетентностей для дітей 6-10 років
В цьому блозі ми продовжуємо знайомити вас із переліком навичок та вмінь для дітей та молоді України, яку запропонувала Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей
Для батьків
9
324
Рамка фінансових компетентностей для дошкільнят
В січні цього року Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку оприлюднила Рамку фінансових компетентностей дітей та молоді України. Рамка — це документ, в якому описується набір знань, умінь, навичок і особливостей ставлення до […]
Читати далі
Стаття
Спеціальні рубрики
7
256
Мрія Романа Бабича
Сьогодні, 1 лютого, був би День народження нашого Ромчика… В цей День ми хочемо не лише згадати нашого Героя, а й озвучити його мрії, слова та знання, які він передавав нам. Роман казав, що курси домедичної допомоги має пройти кожен українець.
Читати далі