Страхова подія Оплата Viber бот Email
#ТАС_про_ЗДОРОВ'Я

Біг – це не спорт…

Костянтин Лебедєв
13.05.2021
9хв
3846

Найпоширенішим і найдоступнішим видом фізичної активності в світі є біг.

Сотні мільйонів бігунів по всіх континентах регулярно виходять на пробіжки.
Біг – це найприродніший вид рухомої активності разом із ходьбою.
Бігати вміють всі. Це дуже й дуже просто!
Просто подивіться на малих дітей, з якою радістю та насолодою вони ганяють цілими днями, особливо якщо їх не обмежують дорослі!

Біг
Треба просто повернути людям цю забуту радість від рухової, бігової активності.

А в сучасному світі – це вкрай необхідна, нагальна біологічна та психологічна потреба для протистояння негативним викликам сучасного світу (в тому числі проблеми через COVID-19 та постковід)!
Здоров'я та утримання його якості - зазвичай постійний кропіткий труд. При цьому кожен маленький внесок зусиль задля зміцнення здоров'я створює і накопичує потенціал на майбутнє тривале та якісне життя.

Моя улюблена приказка: «краще померти здоровим у 90 років, ніж хворим у 60!».
Це як своєрідне страхування: сьогоднішні зусилля під час бігових тренувань призведуть до значно якіснішого, повноцінного та тривалого життя в майбутньому.

бонуси від бігу

Ось лише кілька бонусів, які може подарувати вам біг:

  • Біг оздоровлює тіло завдяки пришвидшеному обміну речовин, мінералів, мікро та макроелементів, води та багато чого іншого.
    під час бігових тренувань в організмі не відбувається прихованого розвитку хвороб завдяки постійному тестуванню всіх систем організму на клітинному рівні.
  • Вібрації тіла, викликані приземленням та відштовхуванням при бігу створють своєрідний масаж внутрішніх органів. Розширюється та розростається капілярізація всіх м'язів та органів.
  • Завдяки інтенсивному потовиділенню під час бігу вимиваються накопичені в тілі шлаки.
  • Біг дозволяє спілкуватися з самим собою, пізнавати себе, свої вади та позитивні боки, це динамічна медитація. Це спілкування з оточуючою природою під час тренувань на місцевості, під час пробіжки з друзями та партнерами по життю та бізнесу.
  • Регулярні систематичні бігові тренування незрівнянно розширють коридор ваших кондицій, працездатності та імунітету, ви обмінюєтеся та насичуєтеся живою енергією природи та свіжого повітря.
  • Врешті-решт після важкої фізичної роботи, як і після тренувань, в системах організму виробляються такі стимулятори відчуття ейфорії як дофаміни та ендорфіни. Вони, в свою чергу, викликають процеси саморегуляції, саморемонту, самооздоровлення організму від чого якість життя поліпшується багатократно!

біг у задоволення

Існує безліч міфів, фейків та забобонів відносно бігу.

Переважна більшість з них випливає із невдалих спроб бігати заліки в школах/університетах, коли не фахові викладачі примушували бігти учнів або студентів, які не були до цього треновані й адаптовані.
Також неприйнятна ситуація, коли аматори-початківці намагаються копіювати досвід та тренувальні плани бігунів-професіоналів, котрі експлуатують свої організми заради досягнення спортивних результатів, що приносять їм заробіток. Часто наслідком такого ставлення є намагання аматорів бігати на «носках як профіки». Але при цьому поза увагою залишається той факт, що спортсмени екстра класу долають марафон в темпі 2:53 на км, тому вимушені бігти високо. А аматори біжать в півтора-два рази повільніше. Такий підхід є причиною частого травматизму.
Також від спорту високих досягнень походить ідея в потребі спеціального, спортивного харчування. Це також міф, тому що аматор, при вірному підході до тренувань, не виходить за межі адаптаційних меж організму.

безліч міфів, фейків та забобонів відносно бігу

Свій організм необхідно любити, поважати та вивчати.

Організм, як система, вкрай пластичний і податливий. Він пристосовується до будь-яких впливів різноманітних факторів.
Є такий вислів: «функція творить орган», тобто у відповідь на новий запит організм відповідає створенням резервів для майбутнього. В цьому сенсі, висловлювання деяких «вчених», що від бігу «стираються коліна», «зношується організм» не витримують ніякої критики!

Найважливіше завдання бігуна-аматора - це поступовий, заповільнений початок тренувального процесу та кожного тренування.

Біг – це не спорт (як змагання з іншими), це величезне задоволення, це незрівнянне поліпшення якості життя та його різнобарвності!
Всім біг у задоволення!

Сподобалась стаття?
Поділись з друзями!

Чи була стаття корисною?

Залиш свій відгук!

Може бути цікаво

Стаття як працює ТАС-Лікар?
Страхові виплати
1
61
Як працює програма “ТАС-Лікар”?
Ми продовжуємо розповідати вам реальні історії наших виплат – і цього разу пропонуємо розібрати цікавий кейс за програмою “ТАС-Лікар”. Наше знайомство з Клієнтом відбулося в січні 2021 року, коли 56-річний чоловік оформив для себе програму “Доктор ТАС” (так називався попередник “ТАС-Лікаря”). Влітку того ж року в чоловіка був діагностований рак кишківника і ми взялися за […]
Читати далі
Стаття Як оплатити страховку ТАС Лайф через монобанк
Спеціальні рубрики
12
163
А страховку TAS Life оплатити mono?
Ваша улюблена страхова компанія та її фанТАСтичний партнер – monobank – придумали, як зробити життя наших спільних Клієнтів більш комфортним! Відтепер у вас є можливість сплачувати страхові внески за будь-яким договором TAS Life через улюблений додаток mono. Та про все по порядку! Що саме змінилось? Раніше наші Клієнти могли сплатити внески: на сторінці “Оплата” на […]
Читати далі
Стаття ТАС-Пенсія
Все про пенсію
2
615
Рекордна виплата за програмою “ТАС-Пенсія”
В цю середу ми зробили виплату за програмою “ТАС-Пенсія” і наразі це наша найбільша виплата з початку року. Але не тільки через велику суму ми вирішили розповісти вам про цей кейс. А ще й тому, що він гарно ілюструє, як працюють пенсійні страхові продукти.   В 2019 році до нас звернулась 70-річна Клієнтка із бажанням […]
Читати далі
Стаття страхова компанія John Hancock
Спеціальні рубрики
5
294
7 запитань до компанії John Hancock
Всесвітньо-відома американська страхова компанія John Hancock, що є засновницею нашого партнера – страхового пулу IGP, зібрала на своєму сайті найбільш часті запитання, на які їм доводилось відповідати протягом своєї роботи. Впевнені, багатьом нашим читачам також буде цікаво дізнатись на них відповідь. Також ми додали від себе корисні підказки, що допоможуть зорієнтуватись в страхових продуктах та […]
Читати далі
Стаття Елізабет Голмс
Спеціальні рубрики
8
164
Theranos: Від революції в медицині до краху афери
Якщо ви вперше чуєте ім’я Елізабет Голмс чи назву її компанії Theranos – сідайте зручніше, бо це одна з найцікавіших історій злету та падіння за останні десятиліття.   Злет… Американка Елізабет Голмс вже від народження отримала величезний бонус для вдалого старту в житті. Народилась у Вашингтоні в заможній та впливовій родині – її батько був […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансовий хомпетентностей для 10-12 класів
Для батьків
15
205
Рамка фінансових компетентностей для дітей 16-18 років
Це останній розділ, присвячений Рамці фінансових компетентностей для дітей та молоді. Перші три можна передивитись за цими посиланнями: Дошкільнята Діти 6-10 років Підлітки 11-15 років А цього разу мова піде про її найстаршу вікову групу – учнів 10-12 класів. Тут ми пропонуємо зупинитись на такому понятті, як профільна середня освіта. Адже саме так, згідно нового […]
Читати далі
Стаття Як працює страхування життя
Для батьків
1
376
Як працює страхування життя – або “подарунок з відстрочкою”
Вчора ми здійснили одну цікаву виплату, а вже сьогодні – розповідаємо про це в нашому блозі. Цікава вона тим, що на її прикладі можна показати, як в страхуванні життя працюють одразу декілька факторів. Отже, все почалось у 2014 році, коли мешканка Кривого Рогу застрахувала свою 11-річну дочку 27 лютого, прям у день її народження, зробивши […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Для батьків
13
227
Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Це передостанній блог з серії, яка висвітлює зміст Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді, що була нещодавно розроблена та запропонована Робочою групою, до складу якої увійшли МОН, НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, можна подивитись за цим посиланням, а другу, про учнів 1-4 класів – […]
Читати далі
Стаття Як зробити щасливу маму
Для батьків
3
290
Як зробити щасливу маму?
В інтернеті ходить мем «пішла робити щасливу маму». Не було б так смішно, якби не було так правдиво. Адже насправді емоційний стан мами впливає на всю родину. Згадайте, якщо у вас гарний настрій, то і погану оцінку в школі ви сприймете як «нічого страшного», розкидані речі злять, але не такою мірою, що ви готові їх […]
Читати далі
Стаття
Для батьків
11
279
Рамка фінансових компетентностей для дітей 6-10 років
В цьому блозі ми продовжуємо знайомити вас із переліком навичок та вмінь для дітей та молоді України, яку запропонувала Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, […]
Читати далі